svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Neapstājoties


 Tā ir patiesība, ka esmu veicis apjoma ziņā garāko treniņu piedaloties "Skrējienā apkārt Cieceres ezeram (att.)" Kluba mājaslapā rakstīts, ka distance ir aptuveni 26 kilometrus gara. Pēc distances man tika uzrādīts diezgan līdzīgs skaitlis. Veikti 28,39 kilometri, par 7 kilometriem pārspējot iepriekšējo veikumu, kas tika veikts neskatoties uz "Ulli" (jā, tā viņu sauc) - vētru, kas 4. janvārī plkst. 17 (brīdī, kad es skrēju) bija sasniedzis gandrīz 20m/s. Tā tāda neliela atkāpe :).
 Šodien galīgi nebija tā izcilākā diena, lai skrietu, tāpēc, ka šodien diezgan traki sniga un tas nozīmēja lielāku iespēju dabūt slapjas kājas, kuras tūlīt varētu atsalt. Protams, man tas izdevās, bet tikai 25. kilometrā, tā kā nekas nemainījās. Vidējais ātrums uz kilometru ļoti nelēkāja un pārsvarā turējās virs 5min/km. Skrējienā biju jaunākais, tāpēc jau ap sesto kilometru iepaliku, kas varbūt nemaz nebija pārsteigums. Līdz ezera galam nebija nekādu problēmu, bet starp Imantām un Brocēniem neilga piespiedu pauze vēdera dēļ. Pēc tam atkal viss štokos! Aiz Brocēniem jau gar "Krīzes viesnīcu", pa apakšu viaduktam, tad vēl pēdējie kilometri līdz Sporta namam, kuros uzrādīts gan absolūti ātrākais, gan absolūti lēnākais laiks. Biju uzstādījis sev izaicinājumu paspēt līdz tam pirms 14.00, tāpēc šeit bija arī neliela mocīšanās, bet tomēr rullēju pietiekami spēcīgi un finišēju 13.58 , ar laiku 2h30min, viss ok! Pēc tam arī sauna un vēl vēlāk sarunājām, ka sestdien organizēšu nakts maču Skrundā. Šonedēļ kopā 77,62 kilometri, divas dienas izlaižot.
 Rīt ir atkal skola un vienīgais notikums, kāpēc man tur vajadzētu būt ir fizikas olimpiāde, kura obligāti ir jāpaņem :)).
  Great.
  Distance:

sestdiena, 2012. gada 7. janvāris

nu laikam, AIZIET!!!

 Sāksim ar to ka, īsi pirms Jaunā gada aktivizēju Nike+ Sportband ierīci, kura jau šobrīd palīdz man trenēties efektīgāk, nav vairs jāmin cik es esmu noskrējis, cik ilgi treniņš notiek, kāds ir mans ātrums. Ierīce rāda arī iztērētās kalorijas. Drīz, joprojām pirms Jaunā gada, norisinājās divu dienu nometne, protams, Niedrās. Es pēdējā brīdī ņēmu dalību nometnē, jo mainījās plāni, un labi vien ir. Ieradāmies agrāk (t.i. iepriekšējā dienā), lai varētu startēt pirmo treniņu agrāk no rīta. Pirmais treniņš - treniņš pa stāvajiem kalniem man izrādījās visvieglākais. Pēc tam otrajā treniņā, sekošana līnijai, kuras beigu daļa tika noīsināta, sakarā ar tumsas iestāšanos. Tālāk vakarā visvisādas sarunas par orientēšanos, Alias, Uno. No rīta sprints, kuru pats uzplānoju. Sanāca kārtīgi atsalt(?). Tālāk skrējiens pa ceļiem.
 Jauno gadu nesagaidīju Saldū, bet pie jūras, Jūrmalā, kur bija ļoti interesants salūts. Jeb vairāki salūti. Gar visu piekrasti vismaz 30 kilometrus varēja redzēt desmitiem salūtu!
 Jaunajā gadā Saldū īsākais treniņš pagaidām 7 kilometri. Aizvakar vētrā, jau esot netālu no mājām izdomāju noskriet vēl. nedaudz, bet galu galā sanāca pusmaratons. Rīt paredzēts kluba treniņš 30 km. :D