otrdiena, 2012. gada 29. maijs

bocha

      Laurenčos tik viegls treniņš nebija pieredzēts! Pēc tam ielecam mašīnā un dodamies uz kazarmām (pirmais iespaids par istabu Ratniekos).
      Atlase uz boc nebija mierīga, kaut gan eyoc bija patiesais mērķis, kas tika izvirzīts tikai pirms kurpav. Izšķirošais notikums bija RČ. Tas savkārt notika vienā dienā ar experimentu, lnt konkursu. Maršruts: Saldus - Rīga Plaza - Rīgas kinostudija (1.uzd) - Bārbele(rč) - Rīgas kinostudija (mēģinājums + fināls, 3.vieta no ~200).
Rč mani pavadīja flow. Sākumā gan atstāju 2min, tomēr visu laiku pēc tam labi strādāja bremzes, vairs neatstāju daudz laika. Tā līdz virziena etapam. Iznācu pļavā un tā bija kļūda. Pēc tam nedomājot metos purvā nepiekiekot virzienu, bet izcili precīzi atpakaļ distancē. 55min/6,7km/5.vieta.
      Tomēr atlasēs noslīdēju, nevis pacēlos, kā gaidīju un uz boc tiku, jo bocā ir 14 grupa Uldim.
      Boc garajā distancē metos ar azartu, kā pirms gada Itālijas garajā. Šoreiz pirmais punkts kopumā, man šķiet, bija labs. Pie certurtā satiku Irmantu, kas bija mans mērķis, ideja par teamwork, jo es viņu pazīstu. Man starts bija 10.03, viņam 10.00. Uz piekto aizvedu viņu. Uz sesto strādājām nedaudz atsevišķi. Tur arī pirmās problēmas ar strautiņu savienojumu(labāku vārdu?). Apjukām abi. Es vairāk. Centos iedzīt atpakaļ. Pie 7. jau pamanīju viņu, bet KP nevarēju ieraudzīt 5min. Tad 8., 9., 10. nedaudz notrakoju līdz 11., kad kalns mani pieveica. Kaut kas ne-līdz-galam uz 12. un 13., bet 14. bija etaps, kuram būtībā biju gatavojies un tas ir izcilākais etaps, kuru esmu veicis :D! Kalnā uzlidoju un beidzot jutu, ka skrienu ar max atdevi. Tad jau drīz finišs un komentētāja paziņojums par manu sniegumu. Pārējie finišēja vēlāk un 13.vieta ietilpst nospraustajā 15niekā. 3. vieta starp latviešiem.
      Sprintam pieteicos pēc laika, bet man tāpat teica, ka pieteikšanās ir spēkā, bet starlistē mana vārda nebija. Pēc tam, redzot distanci, es to vairs nemaz nevēlējos. Etapi bez ceļa izvēlēm (gar garu māju, gar ielu u.t.m.l.), turklāt arī uz nogāzes ir bijusi miskaste.
      Next day>>
      Un stafete. Vēlējos savu etapu mierīgi nodragāt. 3.kp - viens no diviem KP - problēmām. Paralēlais kalns, 2-3 reizes to arī pārcēlu, spēku nav un 10min kļūda. Nightmare. Izmantojot "manu(arī Endija, igauņa un igauņa #2)" kalnu īstajā paugurā varēja ieiet visvienkāršk, bet es gāju gar purvu galiem, kas dzīvē, vismaz man, nesakrita. Nedroša piesaiste. Nākamo vajadzēja lauzt taisni. Man tik ļoti patika skriet pa ceļu, bet tomēr.
     57 sekundes (grupā #3)! Tas taču ir nolidots finišs! Te es cīnijos, Ati vajadzēja palaist distancē pēc iespējas ātrāk! Finišs bija tik garš, ka šķita, ka mani atbalsta vairāk cilvēku nekā patiesībā. ZVOCieši finišā man ļoti palīdzēja sasniegt šādu laiku.
     4.vieta, loģiska apziņa, jo tā notiek 2. reizi (Itālijas kopvērtējums). Pieteicos Kāpai. Pat, ja es tiktu izlasē man nebūtu līdzekļu aizbraukt par savu naudu uz EYOC. Tādi ir Titomeram (apmaksā klubs). Domāju arī Valdemāram ir līdzīgi, kā man un Endijam nebija par ko satraukties.
     Izlasei tika ļoti dīvaini krekli. Un jā, formas izceļ formas.
     Pēc ang. ex. run. d.(šodien teksts par Maķedoniju man vismazāk patika, bet Indijai un Bangladešai nebija ne vainas, stāsts likās smieklīgs - abas valstis cīnijās par kādu salu, bet strīdu izšķīra globālā sasilšana jeb salas vairs nav) laižam uz "Rāmavām", tuss pie sk.
     Es jautāju: Kad varētu būt gaidāmas atlases uz Portugāli (bija iepriekš plānots kā gada īstais mērķis), vai tādas būs?
     Protams, cīnīšos arī Rudenī uz BJC, Venspilī ir aizvadīti vairāki treniņi (vispār :D).
     Un tā pēc Latcha sprintā braucam uz Saldu, izlaidums sākas 17.00 2.vsk., 4.stāvā. Visi ir ielūgti! :)